Jump to content

ΣΥΝΤΗΡΩ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΚΡΕΑΤΑ & ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ - NICK SANDLER


PRESIDENT

Recommended Posts

nObp37s.jpg




ΕΛΛΗΝΙΚΑ | PDF | 229 ΣΕΛΙΔΕΣ | 94.09 MB





INFO :


Γιατί να συντηρούμε τα τρόφιμα; 8

Ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία για τη συντή­ρηση των τροφίμων 9

1. ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ - bitlong (κατασκευή αποξηρα-ντήρα), jerky, μπρεσάολα, αποξηραμένα αρωματι­κά βότανα, αποξηραμένα μανιτάρια, αποξηραμέ­νες καυτερές πιπεριές, ντομάτες, φρούτα, ξηρό φύλλο, αποξηραμένες γαρίδες 11
2. ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ - παστές αντσούγιες, παστός μπακαλιάρος, παστό χοιρινό, παστή κάπαρη, gravadlax, βοδινό (κορν μπιφ), γλυκό χοιρομέρι 43
3. ΚΑΠΝΙΣΗ - ψυχρή κάπνιση, κατασκευή θαλάμου ψυχρής κάπνισης, καπνιστός σολομός, καπνιστές ρέγκες, καπνιστά αυγά μπακαλιάρου, καπνιστό βοδινό, καπνιστό μπέικον, καπνιστά αυγά, καπνι­στές τάρτες κάσταρντ, θερμή κάπνιση, θάλαμος θερμής κάπνισης, καπνιστό κοτόπουλο, καπνιστό στήθος πάπιας και χήνας, καπνιστό ελάφι, καπνι­στό σκουμπρί, καπνιστή πέστροφα, καπνιστά μύδια και στρείδια 58
4. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ - οι αρχές της παρασκευής λουκά­νικων, σαλάμι με πάπρικα, το αλίπαστο λουκάνικο από το Τάπλοου, λουκάνικο γαλλικού τύπου με σκόρδο, chorizo, τα ιταλικά λουκάνικα της Μαρία-Ρόζα, λουκάνικα φραγκφούρτης 85
5. ΟΞΕΩΣΗ - κέτσαπ ντομάτας, κέτσαπ μανιταριών, μαριναρισμένα λεμόνια, καρύδια τουρσί, μαριναρισμένες ρέγκες, κρεμμύδια τουρσί, χταπόδι τουρσί, αυγά.ορτυκιού τουρσί, αγγουράκια τουρσί, ψητές πιπεριές τουρσί, σάλτσα ψητού καλαμποκιού,
πικαλίλι 99
6. ΒΟΤΑΝΑ, ΠΟΛΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΞΗ
-ταϊλανδέζικος πολτός κόκκινου και πράσινου κάρυ, πάστα κάρυ rendang, πέστο, πάστα λιαστής ντομάτας, ταπενάντ, αντόμπο, βούτυρο τρούφας, λάδι καυτερής πιπεριάς, λάδι χρένου, λάδι λεμονιού, λάδι ψητού σκόρδου, λάδι μάραθου, ξίδι σμέουρων, ξίδι εστραγκόν 121
7. ΖΥΜΩΣΗ - οι αρχές της ζύμωσης, ζάουερκρά-ουτ, κιμτσί (kimchee), miso, σάλτσα μαύρων φασολιών 140
8. ΖΑΧΑΡΗ - καραμελωμένα τσαμπιά από αμύγδα­λα, ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κάστανα γκλασέ, κρυσταλλένιοι μενεξέδες, πάστα κολοκύ­θας και σφενδάμνου, μαρμελάδες και ζελέ: αρχές και εξοπλισμός, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα σύκο, κομπόστα ροδάκινο, ζελέ αγριοδαμάσκηνου και ξινόμηλου, ζελέ φραγκοστάφυλου, ζελέ μέντας, ζελέ με κυδώνι, μάνγκο τσάτνι, κυδωνότυρο, λεμονόπιτα με μαρέγκα, ανατολίτικη σάλτσα δαμάσκη­νο, γλυκιά σάλτσα τσίλι, μίνσμιτ 152
9. ΑΛΚΟΟΛ - sloe gin, βύσσινα σε κιρς, πορτοκά­λια σε κονιάκ, ρούμι με άρωμα φρούτων του δάσους . 179
10. ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ -αρχές και εξοπλισμός, κασουλέ, ψητά φασόλια, πασάτα τομά­τας, luncheon meat, γλώσσα, ροδάκινα 187
11. ΕΞΩΘΗΣΗ ΑΕΡΑ - συσκευασία σε κενό αέρος, aspic (είδος πηκτής), καβουρμάς πάπιας, τραγανά κομμάτια χήνας, πάτε από συκωτάκια κοτόπουλου
με μορχέλες, γαρίδες σε βαζάκι 201
12. ΚΑΤΑΨΥΞΗ - ζεμάτισμα, κοπή και τεμαχισμός, παγάκια μανιταριών, οδηγίες κατάψυξης για κάθε είδος λαχανικού, κατεψυγμένα φρούτα 209

Ευρετήριο 218




RmY8Z.png

This is the hidden content, please




mlAW4h6.png
This is the hidden content, please




MCFyYyM.png

This is the hidden content, please

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...