PRESIDENT Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΑ | PDF | 229 ΣΕΛΙΔΕΣ | 94.09 MB INFO : Γιατί να συντηρούμε τα τρόφιμα; 8 Ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία για τη συντήρηση των τροφίμων 9 1. ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ - bitlong (κατασκευή αποξηρα-ντήρα), jerky, μπρεσάολα, αποξηραμένα αρωματικά βότανα, αποξηραμένα μανιτάρια, αποξηραμένες καυτερές πιπεριές, ντομάτες, φρούτα, ξηρό φύλλο, αποξηραμένες γαρίδες 11 2. ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ - παστές αντσούγιες, παστός μπακαλιάρος, παστό χοιρινό, παστή κάπαρη, gravadlax, βοδινό (κορν μπιφ), γλυκό χοιρομέρι 43 3. ΚΑΠΝΙΣΗ - ψυχρή κάπνιση, κατασκευή θαλάμου ψυχρής κάπνισης, καπνιστός σολομός, καπνιστές ρέγκες, καπνιστά αυγά μπακαλιάρου, καπνιστό βοδινό, καπνιστό μπέικον, καπνιστά αυγά, καπνιστές τάρτες κάσταρντ, θερμή κάπνιση, θάλαμος θερμής κάπνισης, καπνιστό κοτόπουλο, καπνιστό στήθος πάπιας και χήνας, καπνιστό ελάφι, καπνιστό σκουμπρί, καπνιστή πέστροφα, καπνιστά μύδια και στρείδια 58 4. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ - οι αρχές της παρασκευής λουκάνικων, σαλάμι με πάπρικα, το αλίπαστο λουκάνικο από το Τάπλοου, λουκάνικο γαλλικού τύπου με σκόρδο, chorizo, τα ιταλικά λουκάνικα της Μαρία-Ρόζα, λουκάνικα φραγκφούρτης 85 5. ΟΞΕΩΣΗ - κέτσαπ ντομάτας, κέτσαπ μανιταριών, μαριναρισμένα λεμόνια, καρύδια τουρσί, μαριναρισμένες ρέγκες, κρεμμύδια τουρσί, χταπόδι τουρσί, αυγά.ορτυκιού τουρσί, αγγουράκια τουρσί, ψητές πιπεριές τουρσί, σάλτσα ψητού καλαμποκιού, πικαλίλι 99 6. ΒΟΤΑΝΑ, ΠΟΛΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΞΗ -ταϊλανδέζικος πολτός κόκκινου και πράσινου κάρυ, πάστα κάρυ rendang, πέστο, πάστα λιαστής ντομάτας, ταπενάντ, αντόμπο, βούτυρο τρούφας, λάδι καυτερής πιπεριάς, λάδι χρένου, λάδι λεμονιού, λάδι ψητού σκόρδου, λάδι μάραθου, ξίδι σμέουρων, ξίδι εστραγκόν 121 7. ΖΥΜΩΣΗ - οι αρχές της ζύμωσης, ζάουερκρά-ουτ, κιμτσί (kimchee), miso, σάλτσα μαύρων φασολιών 140 8. ΖΑΧΑΡΗ - καραμελωμένα τσαμπιά από αμύγδαλα, ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κάστανα γκλασέ, κρυσταλλένιοι μενεξέδες, πάστα κολοκύθας και σφενδάμνου, μαρμελάδες και ζελέ: αρχές και εξοπλισμός, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα σύκο, κομπόστα ροδάκινο, ζελέ αγριοδαμάσκηνου και ξινόμηλου, ζελέ φραγκοστάφυλου, ζελέ μέντας, ζελέ με κυδώνι, μάνγκο τσάτνι, κυδωνότυρο, λεμονόπιτα με μαρέγκα, ανατολίτικη σάλτσα δαμάσκηνο, γλυκιά σάλτσα τσίλι, μίνσμιτ 152 9. ΑΛΚΟΟΛ - sloe gin, βύσσινα σε κιρς, πορτοκάλια σε κονιάκ, ρούμι με άρωμα φρούτων του δάσους . 179 10. ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ -αρχές και εξοπλισμός, κασουλέ, ψητά φασόλια, πασάτα τομάτας, luncheon meat, γλώσσα, ροδάκινα 187 11. ΕΞΩΘΗΣΗ ΑΕΡΑ - συσκευασία σε κενό αέρος, aspic (είδος πηκτής), καβουρμάς πάπιας, τραγανά κομμάτια χήνας, πάτε από συκωτάκια κοτόπουλου με μορχέλες, γαρίδες σε βαζάκι 201 12. ΚΑΤΑΨΥΞΗ - ζεμάτισμα, κοπή και τεμαχισμός, παγάκια μανιταριών, οδηγίες κατάψυξης για κάθε είδος λαχανικού, κατεψυγμένα φρούτα 209 Ευρετήριο 218 This is the hidden content, please Sign In or Sign Up This is the hidden content, please Sign In or Sign Up This is the hidden content, please Sign In or Sign Up 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katadikos Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antdel Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torrio Posted June 3 Share Posted June 3 thanks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos521 Posted June 3 Share Posted June 3 thanks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts