miranta52 Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 (edited) Υλικά 7 φλιτζάνια αλεύρι 1 και 2/3 φλιτζάνια βούτυρο 1 και 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά 5 αυγά 1 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό ξύσμα μισού πορτοκαλιού ξύσμα μισού λεμονιού 1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 αυγό χτυπημένο αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα Εκτέλεση Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό. Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο. Σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει . Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το μαχλέπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι . Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε . Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη . Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν . Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα. Ψήνετε για περίπου μία ώρα . Edited May 9, 2022 by DIGITAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now